miércoles, 26 de diciembre de 2012

La BBC entrevista José Luís Roberto (España2000) i un membre del partit que es declara nazi i admirador de Rudolf Hess


22 desembre 2012

La BBC entrevista José Luís Roberto (España2000) i un membre del partit que es declara nazi i admirador de Rudolf Hess

L’interès dels mitjans internacionals per la situació socio-econòmica de l’estat espanyol està treient a la llum el saqueig econòmic i les possibles conseqüències de la crisi. Un dels punts on la cadena britànica BBC ha posat atenció és al partit d’extrema dreta España2000, que no va aconseguir més del 0’49% dels vots a les darreres eleccions autonòmiques (12.183 vots) i 4 regidors al País Valencià (dos a Silla, un a Onda i un a Dos Aigües) i un a Alcalà d’Henares (Madrid).
Amb el rerefons grec, on el partit nazi Alba Daurada comptava aquesta setmana amb una intenció de vot al voltant del 10%, i que s’ha dedicat a realitzar accions ‘socials’ només per grecs de raça blanca, el periodista anglès Paul Mason ha posat el focus en España2000, que des de fa uns mesos tracta de donar una imatge ‘solidària’ a la seua llar social-patriota al barri de l’Amistat de València.
La realitat però, és que des de l’inici de la crisi, l’extrema dreta espanyola ha pintat poc o res a les mobilitzacions arreu de l’estat. No existeix cap moviment ultra potent capaç d’aplegar més d’uns quants centenars de fidels a les manifestacions, i els vots per tot l’entramat ultradretà, molt fragmentat en diversos partits, no arriba mai als 100.000 vots. Només a Catalunya, el partit de Josep Anglada, la Plataforma per Catalunya (PxC) te 67 regidors, mentre que España2000 compta amb 5 a tot l’estat. La resta de partits no tenen cap tipus de representació ni de visibilitat.
El documental de la BBC ha tornat a desvetllar allò que l’extrema dreta sempre tracta de dissimular: la seua passió pel feixisme i el nazisme. Primer, amb les declaracions de Sento Martínez ‘Tsunami’, un boxejador membre d’España2000 que va confessar a la cadena anglesa ser nacional-socialista i admirador de Rudol Hess, i de voler una revolució ‘de la dreta’. Curiós, quan és habitual que estes organitzacions es declaren ‘ni d’esquerres ni de dretes’…
Mason també entrevista el líder del partit, l’empresari i advocat José Luís Roberto, que després de mostrar una foto de Franco a la seu del partit, afirma farà servir tots els instruments democràtics per llançar la seua proposta, però que si la situació esdevè extrema ‘caldrà eixir al carrer i fer servir la força’.
L’entrevista també fa referència a l’atac amb explosius que va patir la mesquita d’Onda mesos després de la manifestació i la campanya en contra que va fer el partit España2000 allà. Roberto nega qualsevol vinculació i condemna els fets.
El reportatge però, no esmenta les vinculacions de Roberto amb el món de la prostitució, ni la imputació d’un dels seus regidors de Silla al cas Panzer, on s’hi jutjarà una vintena de neonazis que poseïen i venien armes.

0 comentarios:

Publicar un comentario