miércoles, 6 de julio de 2011

Acció Popular Contra la Impunitat condemna l'agressió als assistents a la presentació del llibre de Vicent Flor i exigeix mà dura contra els ultres.

La plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, formada per més de 30 entitats compromeses en la lluita contra el racisme, el feixisme i la intolerància, vol manifestar el seu suport a les persones que ahir 5 de juliol de 2011 van patir un nou episodi de coacció i agressió per part d'un grup d'ultres que pretenien boicotejar la presentació del llibre del professor Vicent Flor.
Una vegada més, l'extrema dreta ha protagonitzat un trist episodi contra la lliure expressió, tractant de boicotejar un acte de forma violenta i intimidant els assistents, entre els quals, a més de l'autor del llibre, s'hi trobaven la diputada de Compromís Mónica Oltra, l'editor d'Afers Vicent Olmos, i el periodista JJ. Pérez Benlloch.
Com venim denunciant des de fa anys, no és de rebut que un grup d'ultres aconseguisca annular els drets fonamentals dels ciutadans amb violència i coacció, sense que hi haja cap tipus de conseqüència. És molt significatiu que siguen els mateixos grups de sempre els qui constantment es dediquen a coaccionar i a boicotejar tot allò que els ve de gust; aquesta reiteració només és comprensible donada la impunitat de la què gaudeixen, i que una vegada més ens veiem obligats a denunciar.
Segons explica la premsa i diversos testimonis, els agressors van proferir insults i amenaces contra els assistents, van trencar llibres i van llançar cadires. Entre els crits que van proferir els ultradretans, destaquem la menció a l'assassinat del jove valencià Guillem Agulló, una clara apologia del crim i un insult a la memòria d'una víctima de la intolerància. Aquests fets són sense cap mena de dubte una clara vulneració dels drets fonamentals i un atac directe a la democràcia, pel què exigim a les forces de seguretat de l'Estat que facen la seua feina identificant els responsables i estudien els delictes que s'hi van produir.
Lamentem que, malgrat els avisos, la Policia Nacional no hagués previst l'incident i que una vegada assabentats, trigaren vora 30 minuts en acudir al lloc dels fets. Així i tot, demanem que s'estudien les gravacions de vídeo del circuit tancat de televisió del què disposa la llibreria per tal d'identificar els agressors i actuar en conseqüència.
Les entitats que formen la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat es reafirmen en el seu compromís en la lluita contra la intolerància i en les demandes que venim exigint des de fa anys per tal d'acabar amb la impunitat d'aquests grups intransigents que impedeixen el normal desenvolupament democràtic de la política i la cultura al País Valencià.
Exigim per tant a la Delegació del Govern que actúe contundentment contra els grups ultres que, tot i ser legals, actúen de forma antidemocràtica i violenta contra aquells qui no pensen com ells, promouen l'odi i es vanaglòrien als seus fòrums de les seues malifetes.
Formen part de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat les següents entitats:
Bloc Nacionalista Valencià, Esquerra Unida del País Valencià, Iniciativa pel País Valencià, Ajuntament de Burjassot, PSPV de Silla, Esquerra Republicana del País Valencià, Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGT), CEAR-PV, Moviment Contra la Intolerància, Jarit, Centre Cultural Islàmic de València, Fòrum Alternatiu per la Immigració, CGT-PV, Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, Fòrum per la Memòria del País Valencia, SOS Racisme, Asociación Pro-Derechos Humanos, Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT), i una quinzena més d'entitats.

0 comentarios:

Publicar un comentario